Közlemény

Tisztelt Agarasok!

Szeretnénk megosztani veletek néhány információt a jelenleg is zajló események kapcsán.

2017 decemberében kiderült, hogy 2017 júliusában alakult egy új egyesület (a MAVE coursing szakosztályának vezetőjével az élén, titokban), amely a MEOESZ-szel is szerződést kötött tavaly szeptemberben. Igen, ez a “HUCE”, összesen 11 alapító taggal. Ők MIND a MAVE tagjai és/vagy tisztviselői voltak az új egyesület létrehozásakor. Részesültek a MAVE kedvezményekből, versenyeztettek, sőt, voltak, akiknek az EB-n is komoly szerep jutott azért, hogy a 2012-es coursing eb szégyenét feledtethessék! Így, a bizalommal visszaélve, rengeteg egyesületi információ, kapcsolat birtokában alapították meg az új egyesületüket és kezdték meg a bomlasztást. Eddig többen, több helyről szidták a MAVE rendezvényeket, az alsónémedi versenyeztetést, a színvonalat – elsősorban a coursing kapcsán, melyet éppen ők, a HUCE alapítói rendeztek a MAVE teljes támogatásával.

Örömmel jelentjük, hogy az építő jellegű kritikákból tanulva a 2018-as évben új csapatokkal, tervekkel és változtatásokkal állunk elő. Az eddig főként kifogásolt dolgok (pld. a pontatlanság, tiszteletlenség, unszimpátia) a múlté, hiszen ezek a panaszok főként a jelenleg HUCE-ban aktív tagokra érkeztek. A HUCE is nyilván törekszik edzéseket, versenyeket rendezni – ezzel mi nem szeretnénk foglalkozni: nemzetközi (CACIL) versenyek és coursingek rendezésére továbbra is a MAVE jogosult. A MEOESZ tagsági kártyákat – a híresztelésekkel szemben – természetesen elfogadjuk a MAVE rendezvényeken, ugyanakkor a MAVE és MIFE tagok extra kedvezményekben (pl. ingyenes parkolás, dog beach használata) részesülnek, ahogy eddig is.

Elnézéseteket kérjük, hogy eddig várattunk titeket ezzel a közleménnyel, de nem egyszerű egy ilyen helyzetben az elárult oldalán lenni.

NEM a HUCE megalakulásával van a problémánk továbbra sem, hanem a MÓDJÁVAL.

Schultz András
MAVE elnök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.