Fitt-eb Események

ÉVADNYITÓ PÁLYAEDZÉS 2018.04.15. 9.00-17.00

Szeretettel várjuk korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül az edzeni vágyó kutyákat és gazdáikat évadnyitó pályaedzésünkre!

PÁLYAEDZÉS
Az agárpálya használata sokáig csak az agarak számára volt elérhető, azonban a tapasztalatok szerint bármilyen fajtájú kutya ugyanolyan elánnal vetheti magát a műnyúl után, mint versenyző fajtársaik.
Kezdőket és haladókat is várunk, tapasztalt trénereink minden kutyának (és a gazdiknak) segítenek fokozatosan felépíteni ezt a sportot, kezdve a benyuszizástól, boxgyakorlástól egészen a társas futamokig.
A felkészítés benyuszizással történik, ezután kézből indítva egyenes futás következik, majd kanyar- és boxgyakorlás, lépésről lépésre eljutva a tökéletes versenyfutamokig 🙂
**********
COURSING EDZÉS
A coursing során a kutyák zsákmányösztönére alapozunk, ellenőrzött területen és körülmények között imitáljuk a mezei vadászat élményét. A kutyák előtt motor segítségével egy műnyulat húzunk, mely tárcsán vált irányt, ezzel cikk-cakk mozgást, koncentrált figyelmet igényelve a kutyáktól.
A felkészítés itt is “benyuszizással” történik, ahol trénerek segítenek a kutya érdeklődésének felkeltésében. Ez után a kezdő, illetve kölyök kutyáknak egyenes húzás következik, amikor már a coursing területen, motorral húzva egyenesen húzzuk a nyulat.
Kistestű, kevésbé edzett vagy még bizonytalan kutyák a felkészítés következő szakaszában kis kört futnak, ami 2-3 kanyarral teszi próbára őket. Gyakorlott, stabil kutyák léphetnek tovább a nagy körre, mely már teljes pályát jelent több kanyarral.
*********
A pályafutamok díja távtól függetlenül 1000.-/futam/kutya.
Coursingen az egyenes húzás díja 500.-/húzás/kutya, kis-és nagy kör 1000.-/húzás/kutya. Az edzésen két futamra lesz lehetőség, az első után van lehetőség változtatásra.
*********
NYOMKERESÉS ÉS NYOMFEKTETÉS
Az edzésen ingyenesen lesz lehetőség nyomkeresés és nyomfektetés kipróbálására is. Ennek során a kutyának a szaglását kell intenzíven és tudatosan használnia, mellyel nagyon hamar lefárasztható, akár lakáson belül is.
*********
FIGYELEM! Az edzésen való részvétel kizárólag a Patronus Kutyaközpont vagy a MAVE éves tagkártyájával lehetséges! Ennek igénylésére előzetesen e-mailben vagy Facebookon is van lehetőség, illetve a helyszínen is megvásárolhatóak. A vezetőség ezek kiadását indoklás nélkül megtagadhatja.
Az eseményen az alsónémedi agárpark házirendje érvényes.

Részletek és információk Facebook oldalunkon:ITT.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.